Mechanisch Designer

Job description

Als Mechanisch Designer ben je van A tot Z betrokken bij het tekenen en detailleren van mechanische onderdelen en concepten voor onze weefmachines.
• Je werkt nauw samen met de ontwerpingenieurs en voorziet de interne afdelingen van de nodige informatie (aankoop, werkvoorbereiding en montage);
• Je collega's in de productie- en montageafdeling hebben op basis van je ontwerpschema's en -plannen voldoende info om de juiste stukken te maken en te monteren;
• Proefmontages voer je zelf uit en ook gedurende dit proces hou je graag vinger aan de pols;
• Het boeit je om je eigen ontwerpen samen met de weeftechniekers op te bouwen en in gebruik te nemen in onze eigen weverij of ons eigen testveld.
Ondertussen blijf je ook op de hoogte van nieuwe evoluties i.v.m. CAD en PLM, én deel je die kennis maar al te graag met je collega's!

De R&D-afdeling is gecentraliseerd op het hoofdkantoor van Picanol in Ieper, wat zorgt voor een directe en snelle communicatie en werking. Samen met 80 (R&D-collega’s heb je één gezamenlijk doel: de machines door technologische innovatie sneller, robuuster, efficiënter en meer geconnecteerd maken.

Je komt terecht in een bedrijf dat al meer dan tachtig jaar een internationale pioniersrol vervult inzake weefmachines en onderdeel is van wereldspeler Picanol Group. Onze hoogtechnologische machines worden in Ieper ontwikkeld, getest als prototype en ter plaatse geproduceerd op maat van de klant. Onze weefmachines vinden wereldwijd hun weg naar klanten in meer dan 100 landen.

Profile

Met je bachelor (elektro)mechanica of eerste ervaring als tekenaar, (vlotte) CAD-kennis (bij voorkeur Siemens NX) én leergierigheid kan jij de extra kracht in onze R&D-afdeling worden. Je vindt teamwerk belangrijk en communiceert dan ook vlot in het Nederlands en in het Engels. Je bezit een bepaalde zelfstandigheid en/of verantwoordelijkheid om je werk te organiseren. Herken je jezelf in het bovenstaande profiel? Just give us a (de)sign, … !

Offer

Je komt terecht in een internationaal bedrijf dat de hoogste toppen scheert in zijn segment. Er wordt een duidelijk opleidingstraject op maat uitgewerkt, dat wordt aangepast volgens je noden en ambities en opgevolgd door je eigen opleidingscoach. Je krijgt de vrijheid om je functie naar het hoogste niveau te tillen.

Maar wat nog?
- Verloning volgens ervaring;
- Maaltijdcheques van 8 EUR;
- Flexibele werktijd (work-life balance is voor ons geen loos begrip);
- Acht mogelijke thuiswerkdagen per maand;
- Tot 29 vakantiedagen;
- Interessant cafetariaplan met de mogelijkheid tot leasewagen, leasingfiets, … ;
- Cao 90-bonus;
- Groeps- en hospitalisatieverzekering;
- Mentale en fysieke gezondheid staan voorop, getuige onze Picanol Group Strava Club en de vele collega's op de Mondi Run, de 100 km van Ieper, of de Kemmelbergtrail, … ;
Maar een frietje of een afterwork drink op vrijdag slaan we ook niet af;
- ...

Category
R&D
Experience level
Geen Ervaring
Company
Picanol
Country
Belgium
City
Ieper
APPLY NOW