Mechanisch Designer

Company description

Picanol is onderdeel van Picanol Group, een business unit van Tessenderlo Group (Euronext: TESB). 

Je komt terecht in een bedrijf dat al meer dan 80 jaar een internationale pioniersrol vervult inzake weefmachines en onderdeel is van wereldspeler Picanol Group. Onze hoogtechnologische machines worden in Ieper ontwikkeld, getest als prototype en ter plaatse geproduceerd op maat van de klant. Onze weefmachines vinden wereldwijd hun weg naar klanten in meer dan 100 landen. 

De R&D-afdeling is gecentraliseerd in het hoofdkantoor van Picanol in Ieper, wat zorgt voor een directe en snelle communicatie en werking. Samen met 80 R&D-collega’s heb je één gezamenlijk doel: de machines door technologische innovatie sneller, robuuster, efficiënter en meer geconnecteerd maken.

Job description

Als Mechanisch Designer ben je van A tot Z betrokken bij het tekenen en detailleren van mechanische onderdelen en concepten voor onze weefmachines.

  • Je werkt nauw samen met de ontwerpingenieurs en bezorgt de interne afdelingen de nodige informatie (aankoop, werkvoorbereiding en montage);
  • Je collega's in de productie- en montageafdeling hebben op basis van je ontwerpschema's en -plannen voldoende info om de juiste stukken te maken en te monteren;
  • Proefmontages voer je zelf uit en ook gedurende dit proces hou je graag vinger aan de pols;
  • Het boeit je om je eigen ontwerpen samen met de weeftechniekers op te bouwen en in gebruik te nemen in onze eigen weverij of ons eigen testveld.

Ondertussen blijf je ook op de hoogte van nieuwe evoluties i.v.m. CAD en PLM, én deel je die kennis maar al te graag met je collega's!

Profile

Met je bachelor (elektro)mechanica of eerste ervaring als tekenaar, (vlotte) CAD-kennis (bij voorkeur Siemens NX) én leergierigheid kan jij de extra kracht in onze R&D-afdeling worden. Je vindt teamwerk belangrijk en communiceert dan ook vlot in het Nederlands en in het Engels. Je bezit bovendien een bepaalde zelfstandigheid en/of verantwoordelijkheid om je werk te organiseren. Herken je jezelf in het bovenstaande profiel? Just give us a (de)sign!

Offer

Aanbod

  • Ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en initiatief te nemen in een dynamisch team en een dynamische organisatie;
  • Je krijgt de kans om voor een toonaangevende internationale organisatie te werken dat op vlak van technologie tot de top in haar segment behoort;
  • Een uitdagende werkomgeving met flexibele werktijden in een filevrije regio.
  • Een cafetariaplan met tal van mogelijkheden.
Category
Design
Department
WMS R&D
Experience level
Entry Level
Company
Picanol
Business unit
Picanol Group
Country
Belgium
City
Ieper
Apply now